Etiketler:

Çikolatalı Fındıklı Spiraller Nasıl Yapılır


Çikolatalı Fındıklı Spiraller
Malzemeleri: 
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı kakao
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı dövülmüş fındık (veya ceviz)
  • 100 gr. küp küp kesilmiş margarin
  • 1 adet yumurta
  • Yaklaşık 1 çorba kaşığı soğuk su
  • 1/3 su bardağı çikolatalı fındık ezmesi 
HAZIRLANIŞI
İki adet fırın tepsisini yağlayın. Üzerini yağlı kağıtla kaplayın. Un, kakao, şeker ve fındıkları robotta çekin. Yağı ilave edin. Yarım dakika, karışım ekmek ufağı görünümü alana dek tekrar çekin. Yumurtayı ve yeteri kadar suyu ekleyin. Hamur haline gelene dek karıştırın. 

Hamuru hafifçe unlanmış bir zemine alın. Yarım dakika kadar yoğurun. Hamuru büyük bir parça yağlı kağıdın üzerinde açın. 25x35 cm. boyutlarında bir dikdörtgen elde edin. Fazla kenarları kesin. 

Hamurun üzerine çikolatalı fındık ezmesini sürün. Kağıtla hamuru kaldırarak kısa kenardan başlamak üzere rulo yapın. Kağıda sarın, plastik folyoyla örtün. 30 dakika buzdolabında bekletin. 

Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Hamuru 1 cm. kalınlığında dilimlere bölün. Tepsiye aralarında biraz mesafe bırakarak dizin. 10-12 dakika pişirin. Bir fırın ızgarasının üzerinde soğutun.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters