Etiketler:

Bolu Tarhana Çorbası Tarifi



Bolu Tarhana Çorbası Tarifi
Malzemeleri:
  • 100 gr yağsız kıyma
  • 150 gr köy tarhanası
  • 1 adet iri domates
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 kg et suyu veya su
  • Tuz
HAZIRLANIŞI
Tarhanayı bir bardak et suyu veya su ile iyice karıştırıp 20 dakika kadar ıslatıp, bekletin.  Sonra ince bir süzgeçten geçirip, süzün. Bir tencerede kaynamış et suyuna tarhanayı  karıştırarak ilave edin ve kaynatın. 

Küçük bir tencerede kıymayı tereyağında 3-4 dakika kavurun. Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra çekirdeklerini çıkartıp ince ince doğrayın ve tencereye ilave atın. 2-3 dakika daha kavurduktan  sonra domatesli kıymayı çorbanın içine katın. On dakika kadar ağır ateşte pişirip servis yapın.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters