Etiketler:

Yumurta Tatlısı Nasıl Yapılır



Yumurta Tatlısı
Malzemeleri

  • Üç Yumurta
  • Bir Çorba Kaşığı Un
  • İki Çorba Kaşığı Yoğurt
  • Bir Çay Bardağı Sıvı yağ

Şerbet İçin:

  • Bir Çay Fincanı Toz şeker
  • İki Çay Fincanı Su
  • Bir Tutam Toz Safran

Yapılışı
Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca toz safranı ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Yumurta, un ve yoğurdu mikserle çırpın. Sıvıyağı tavada ısıtıp hazırladığınız karışımı dökün. Alt tarafı kızarınca ters çevirin ve iki yüzünü de pişirin. Pişme esnasında tahta spatula yardımıyla eşit üçgenler halinde dilimleyin.

Ateşi iyice kısın. 1 bardak soğuk şerbeti hamurun üzerine gezdirin.Şerbeti çekinceye kadar kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters