Etiketler: ,

Krep Nasıl Yapılır Oktay Usta


Krep Nasıl Yapılır Oktay Usta (Çikolatalı Krep)
Malzemeleri
  • Bir su bardağı un
  • Bir su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • İki yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Çokokrem
  • Margarin
Yapılışı
Un, süt, yumurta, tuz ve su karıştırılır. Böylelikle krep hamuru elde edilmiş olur. Ocağa konan tava bir müddet ısınınca margarin tavada gezdirilir (Margarin ne az ne de çok olacak, tavanın her tarafını gezecek şekilde sürülmelidir). Ardından krep karışımından 1 kepçe dolusu alınarak tavaya yayılır. Tavayı sağa-sola eğerek karışımın tavanın yüzeyini kaplaması sağlanır. Bir tarafı piştikten sonra çevrilerek diğer tarafı da pişirilir.

Hazırlanmış krebin içine bir yemek kaşığı çokokrem  ortasına konularak katlanır. Çokokremi krep sıcakken koyarsanız çokokrem daha rahat yayılır. İsterseniz krebi katladıktan sonra üstüne toz halinde antep fıstığı serpiştirebilirsiniz. Yukarıdaki malzemelerden yaklaşık 6 adet krep hazırlanmaktadır. 


Etiket

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters