Etiketler:

Krep Nasıl Yapılır Krep Tarifi


Krep Tarifi
Malzemeleri
  • İki su bardağı süt
  • Bir tane yumurta
  • 2,5 çay fincanı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Kızartmak için yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı
Un, yumurta ve sütü iyice çırparak sıvı bir hamur kıvamına gelmesini sağlıyoruz. 

Tavaya az miktarda yağ koyarak kızdırıyoruz.Yağ ne kadar az olursa krep o kadar lezzetli olur.Tavaya bir  kepçe krep hamuru döküp tavayı sallayarak tavanın tüm tabanına yayılmasını sağlıyoruz. 

Hamurun yanmaması için arada bir tavayı sallıyoruz. krepin bir tarafı pişince diğer tarafını çevirerek pişiriyoruz. Daha sonra servis yapıyoruz.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters