Ezogelin Çorba Tarifi
Malzemeler
- Üç çorba kaşığı kırmızı mercimek
- Üç çorba kaşığı bulgur
- Üç çorba kaşığı pirinç
- Bir tane soğan
- Üç çorba kaşığı un
- Üç çorba kaşığı tel şehriye
- Birçorba kaşığı tereyağı
- Pul biber
- Nane
- Sıvı yağ
- Su
- Tuz
Mercimek, bulgur ve pirinç ayrı ayrı kaplarda yada aynı kapta haşlanır.(Tercih sizin)
Tereyağı eritilerek doğranan soğanlar içine atılarak karıştırılır, üzerine un ilave edilir, biraz karıştırdıktan sonra sonra şehriye eklenir. Daha sonra salça ve nane ilave edilerek karıştırılır. İyice kavrulduktan sonra, önce soğuk sonra sıcak su eklenerek kaynamaya bırakılır.
Kaynadıktan sonra üzerine haşladığımız bulgur, pirinç ve mercimeği eklenir. Pişene kadar kaynatılır ve servis yapılır.