Etiketler:

Bamya Yemeği Bamya Tarifi


Malzemeler
  • Yarım kilo bamya
  • 350 gr. kıyma
  • Bir tane soğan
  • İki tane domates
  • 3 adet yeşil biber
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Sirke, limon , tuz , isot , sıvı yağ
Hazırlanışı
Sap kısımları kesilmiş bamyaları sirkeli suda yıkayın. Teflon tavanın içine bir kaşık yağ ve suyunu süzdüğünüz bamyaları ve yarım limonun suyunu dökün. Bamyaları kısık ateşte hafif renk değiştirip kızarana kadar kavurun. 

Bir başka tavanın içine yağı dökün tuz atın ve kıyılmış soğan ile doğranmış bir biberi biraz kavurun, kıymayı ekleyin (kısık ateşte) biraz daha kavurduktan sonra içine kabuğu soyulmuş bir domatesi doğrayın, bir iki harmanladıktan sonra salça ve isot ekleyin ve ocağı söndürün. 

Kavurduğunuz bamyaları  tencerenin kenarlarına ortası boş kalacak şekilde dizin, ortasına kıyma harcını dökün, üstüne kabuğu soyulmuş domates ve biber ile süsleyin, pişmesi için biraz sıcak su ve bir çay kaşığı kadar tuz ekleyin. Kısık ateşte pişirin.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters