Etiketler:

Bal Ve Badem Tatlısı Nasıl Yapılır



Malzemeler

  • Üç tane yumurta (Bir  yumurta sarısı üzerine sürülecek)
  • Bir su bardağı pudra şekeri
  • Sekiz çorba kaşığı irmik
  • 200 gram margarin
  • Bir paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı toz badem
  • Aldığı kadar un

Şerbet için

  • 2,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • Bir dilim limon

(malzemeler karıştırılıp 20 dk kısık ateşte kaynayacak soğuk olarak dökülecek)

Hazırlanışı
Öncelikle pudra şekeri ve margarin yağını krema kıvamına gelene kadar çırparak karıştırın. Diğer malzemeler de eklenerek hamur haline getirin. İstediğiniz şekli verip üzerine yumurta sarısı sürün. 

Fırını 180 derecede ısıtın, üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra birkaç dakika bekletin ve soğuk şerbeti dökün.  

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters