Etiketler:

Ayran Çorbası Tarifi



Malzemeler

  • Bir su bardağı aşurelik buğday
  • Dört su bardağı yoğurt
  • Bir çay bardağı nohut
  • Bir  çorba kaşığı nane
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Altı su bardağı su


Hazırlanışı
Buğdayı ve nohudu yıkadıktan sonra 30 dakika suyun içinde bekletin. Tencereye dört su bardağı su koyun, içine buğday ve nohudu ekleyin. Hiç karıştırmadan kaynamasını bekleyin, kaynadıktan sonra sonra ateşi kısarak  45-50 dakika daha pişirin. 

Suyunu biraz çektikten sonra sıcak haldeyken tuz ve nane ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın. 

Yoğurdu ayrı bir kapta 2 su bardağı suyla iyice çırptıktan sonra pişirdiğiniz buğday ve nohuda ilave ederek karıştırın. Soğuduktan sonra servis yapın.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters