Malzemeler
- Bir su bardağı aşurelik buğday
- Dört su bardağı yoğurt
- Bir çay bardağı nohut
- Bir çorba kaşığı nane
- Bir çay kaşığı tuz
- Altı su bardağı su
Hazırlanışı
Buğdayı ve nohudu yıkadıktan sonra 30 dakika suyun içinde bekletin. Tencereye dört su bardağı su koyun, içine buğday ve nohudu ekleyin. Hiç karıştırmadan kaynamasını bekleyin, kaynadıktan sonra sonra ateşi kısarak 45-50 dakika daha pişirin.
Suyunu biraz çektikten sonra sıcak haldeyken tuz ve nane ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın.
Yoğurdu ayrı bir kapta 2 su bardağı suyla iyice çırptıktan sonra pişirdiğiniz buğday ve nohuda ilave ederek karıştırın. Soğuduktan sonra servis yapın.