- İki su bardağı pirinç
- Üç Çorba Kaşığı tereyağı
- Üç su bardağı et suyu
- 100 gram kıyma
- Bir diş sarmısak
- Bir soğan
- Yarım su bardağı dolmalık fıstık
- Bir fincan Antep fıstığı
- Bir kahve fincanı kuru İzmir üzümü
- Tuz
Yapılışı
Soğanı rendeleyip tuz, sarımsak ve kıyma ile köfte harcı hazırlayın ve fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın
Köfteleri ister tavada kızartın, ister suda haşlayın.
Üzümleri suda bekletip şişmesini sağlayın.
Antep fıstıklarını suda üç-beş dakika haşlayın ve kabuklarını soyun.
Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip biraz daha çevirin. Et suyunu köftelerle ve antep fıstığı ile birlikte pirince ekleyin. 15 dakika kadar kısık ateşte pişerken üzümleri ve tuzu ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.